Nieuws

23,1 miljoen euro extra beschikbaar voor subsidiepot voor aanschaf gebruikte elektrische auto’s

4 september 2024
[post-views]

Snelle navigatie

Vanaf vandaag (woensdag 4 september) kunnen consumenten opnieuw subsidie aanvragen voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat weten dat hiervoor een extra bedrag van 23,1 miljoen euro is vrijgemaakt.

De eerdere subsidiepot van 29,4 miljoen euro, bedoeld om de verkoop van tweedehands elektrische voertuigen te bevorderen, was halverwege juli al uitgeput. Met de nieuwe regeling kunnen kopers van occasions nu 2.000 euro subsidie ontvangen voor de aankoop van een gebruikte elektrische auto. Deze subsidie is vooral gericht op mensen met een beperkter budget, om hen te helpen de overstap naar elektrisch rijden te maken.

Sinds 2020 kunnen consumenten gebruikmaken van de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP), waarmee de overheid de verkoop van elektrische voertuigen wil stimuleren. De regeling geldt zowel voor gebruikte als nieuwe elektrische auto’s. Voor nieuwe elektrische voertuigen is nog een bedrag van 22,3 miljoen euro beschikbaar, waarbij particulieren in aanmerking kunnen komen voor een subsidie van 2.950 euro voor auto’s in de prijsklasse van 12.000 tot 45.000 euro, inclusief nieuwe elektrische private leaseauto’s.

De SEPP loopt tot 2025. Sinds de start van deze regeling zijn er volgens de RVO bijna 100.000 elektrische auto’s aangeschaft.

Vraag na dit artikel?

We helpen je graag om meer duidelijkheid te krijgen. Neem gerust contact met ons op

Stel een vraag

Laat de eerste reactie achter

Eigen laadpaal aan huis?

Binnen 15 werkdagen je eigen laadpaal
Meer info
Andere berichten
De waardering van laderthuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 322 reviews.
Wij gebruiken cookies
Geen zorgen. Wij gebruiken deze cookie alleen voor functionele doeleinden.
Ik begrijp het
Meer info